Kycklingburgare

Det som behövs till denna underbara rätt är: Kycklingfärs, feta ost, färsk timjan, vitlök, salt, peppar, olivolja, sötpotatis, avokado, kvarg,fullkorns hamburgarbröd och grönsaker som man tycker om (paprika,gurka,tomat,lök,spenat) "Vill man spara på kalorier så skippa fetaosten. Jag brukar göra biffarna med fetaost och äta sallad och tex quinoa till på en vardag. Men är det helg och man vill göra en häslosammare vaiant av en hamburgare så är detta ett super bra allternativ."

Börja med att blanda alla kryddor och fetaosten med kycklingfärsen. Jag tar som vanligt inga mått utan efter smak och tycke. Smörj en ugnsplåt med lite oliv olja eller lägg på smörpapper så att burgarna inte ska fastna på plåten. Sätt sedan in plåten i mitten eller lite högre upp, stek dom i ugnen ca 7min per sida, ca 200°.

Sötpotatisen skär du i klyftor och sätter in ugnen tills dom har fått lite färg och blivit mjuka.

Guacamole recept har jag skrivit tidigiare så blädra ner och kolla:-) Den här gången använde jag en färdig kryddmixpåse men använde som vanligt lätt kvarg istället för creme fraische eller gräddfil.

Servera burgaren med ett fullkorns hamburgarbröd, vill man undvika extra kolhydrat så ta bort brödet och ät biffen med sötpotatisen och massa sallad till.