Alla pratar om tarmen

IMG_2677.JPG
IMG_2675.JPG
FullSizeRender.jpg

Tog en promenad till stan idag och åt frukost på joe & the juice, älskar deras juicer men även den här super goda tonfisk/avokado mackan, rekommenderas :-) Fick bli en liten promenad med hundarna också eftersom det har varit så fint väder idag.

Jag läser sällan böcker om det inte är ett ämne som verkligen intresserar mig eller om det är ett måste i utbildningssyfte. Men för "skojskull" läser jag inte tyvärr jag önskar att jag tyckte om att läsa! Men kost är ju alltid ett intressant ämne och alla har olika syn på vad som är den bästa "dieten" eller "livsstilen. Vissa förespråkar lågkolhydratkost medans andra tycker att man ska äta mer husmanskost. Jag förstår att folk blir förvirrade och inte riktigt vet vad som är rätt och fel.

Själv så tycker jag att det är viktigt att hitta något som faktiskt funkar i längden ett sätt att äta som du kan hålla som en bra hälsosamt livsstil.  Men ALLA ska äta mkt grönsaker och frukt enligt mig. Det ingår ALLTID i mina kostråd. 

Något som verkligen är på tapeten inom kost och hälsa nu är ju snacket om hur viktigt det är med att ha en bra tarmhälsa. Det finns många böcker inom detta ämne som tex Hälsosam mat för en friskare mage och matmyten mm... Har faktiskt skaffat ett par böcker som ni ser på bilden:-) Pre- pro och sybiotika är begrepp som brukar användas inom tarmsnacket. Pro- innebär mat som innehåller goda bakterier tex mjölksyrade grönsaker, yoghurt och fil. Det tvistat dock om hur mkt av bakterierna som överlever magsäckens frätande och syrliga miljö. Idag fokuseras mer på prebiotika, mat som gynnar tarmens bakterier. Det får vi i oss genom att äta fiberrika frukter, grönsaker och baljväxter :-)

Ni ser det finns mkt att lära sig om tarmen och hur viktigt det är  med bra kost. Den sist nämnda boken handlar om varför vissa personer går upp i vikt medans andra går ner i vikt av precis samma kost. Ni har säkert hört att det finns mkt forskning inom tarmbakterier och att det tom kanske ska gå att föra över en persons tarmbakterier till en annan för att få bukt på övervikt, då vissa "smala" personer har tarmbakterier som gör att dom håller sig smala medans andra har tarmbakterier som gör att dom är överviktiga, detta test har dom dock bara gjort på möss än så länge om jag minns rätt, men intressant iaf. Det finns såååå mkt spännande forskning som ni ser :-D 

Tarmen påverkar allt i hela kroppen :-) Ta väl hand den! Bra kost och träning är ett måste! 

Behöver du hjälp med att få kostråd som hjälper dig att må bättre och träning som ger en stark och hälsosam kropp så hör av dig till mig så hjälper jag dig!!

Ha en fortsatt trevlig helg! <3